Nieuws archief
Geplaatst op 12 June '12

Concours d'elegance Paleis het Loo in Apeldoorn

Op 23 & 24 juni 2012 organiseert Classic Events het 10e Concours d elegance Paleis Het Loo.
Het Concours is in 9 edities uitgegroeid tot het mooiste en grootste klassieker feest van Nederland. De moderne auto industrie heeft het Concours d'elegance ook ontdekt en gebruikt dit evenement om haar laatste collectie aan het publiek te tonen. De openingstijden van het Concours zijn op beide dagen van 10.00 uur tot 18.00 uur. Het evenement blijft open voor bezoekers vanaf 10:00 uur.

Vredestein Classic Sprint

Op de Koningslaan sprinten diverse malen per dag vooroorlogse automobielen. Het brullende geluid, de geur van olie en verbrand rubber samen met de enthousiaste presentatie door Bert van den Dool maken dit tot het spectaculairste onderdeel van het weekend.
Royal paddock
Hier vindt u de deelnemers aan de Vredestein Classic Sprint met hun vooroorlogse automobielen . Er zijn niet alleen auto’s hier in de paddock, maar ook een prachtige modeshow, lekker eten & drinken en de presentaties van de Royal Paddock-sponsoren.
Music & Entertainment
Het concours wordt aangekleed met bijzondere acts, muzikale optredens en kunstenaars. Natuurlijk wordt er altijd gezocht naar een unieke link met klassiekers.
Classic Car displays
Naast de concoursen presenteren wij samen met musea, privécollecties en automobielclubs diverse displays van klassieke automobielen. Elke display heeft zijn eigen unieke thema.
Classic & Club Parking
Een steeds groter en meer populair onderdeel van het evenement is de klassiekerparkeerplaats, gratis toegankelijk voor iedere bezoeker die met een klassieke auto komt.Tevens is de Classic & Club Parking een perfecte plek om met een rally te finishen.
Royal Fair
Ruim veertig winkeltjes presenteren hun waar aan de concoursbezoekers. Niet alleen auto gerelateerd maar ook shops voor de vele vrouwelijke bezoekers met ondermeer; mode, sieraden, antiek en kunst.
Nationaal Concours
Naast het internationale concours wordt komend jaar wederom een nationaal concours gehouden. Organisator Autovisie toont met zijn lezers allerlei smakelijke auto’s uit vervlogen tijden. Deze klassiekers worden apart gejureerd en de winnaar zal mee mogen doen aan het internationale concours.
International Concours d’élégance Paleis Het Loo
De basis van het weekend. Zo’n 80 top klassiekers uit binnen- en buitenland strijden om de titel ‘Best of Show’. Geselecteerde inschrijvingen worden ingedeeld in diverse klassen en door een internationale jury beoordeeld op ondermeer originaliteit, restauratie en presentatie .Wie brengt de 10e’Best of Show’ naar Apeldoorn?
Facts
Tijdens het concours 2010 zijn bijna twintigduizend bezoekers de poorten van het Concours gepasseerd, 86 artikelen in binnen en buitenlandse media, 55 sponsoren waren aanwezig met een hospitality paviljoen, 48 vooroorlogse automobielen deden mee aan de Vredestein Classic Sprint, er waren ruim 250 bijzondere klassiekers te bewonderen, meer dan 1600 klassiekers stonden op de Classic & Club parking, 48 shops toonden hun bijzondere waar op de Royal Fair, 6 grote automerken presenteerden hun nieuwste collectie, ruim 25 juryleden beoordeelden de diverse klassen en uiteindelijk was er één ‘Best of Show’: de Fiat 8V uit 1954.
Deel artikel via:

© Trendy Auto | Techniek & Design door Connective Power B.V.
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt trendyauto.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren