Nieuws archief
Geplaatst op 20 December '11

Sidebars, mooie sierlijsten die nog functioneel zijn ook!

Sidebars zijn mooie en tevens functionele car styling accessoires voor auto's, SUV's, bedrijfswagens of 4x4's (ook wel jeeps of terreinwagens genoemd). Op zoek naar sidebars? Trendy auto is dé specialist op het gebied van auto tuning en carstyling. Wij hebben een uitgebreid assortiment sidebars (in de volksmond ook wel stootbalken genoemd). Hier even een korte uitleg over sidebars en de mogelijkheden voor de verschillenden automerken als o.a. Mercedes , Volkswagen en Opel.

Verschillen in gebruik sidebars

Er is een onderscheid te maken tussen functionele sidebars en design side bars. De functionele sidebars zijn gemaakt uit onbehandeld en eventueel geborsteld RVS, terwijl de design sidebars zijn gemaakt is van verchroomd RVS. Deze wordt met name gebruikt voor het pimpen van auto’s en bedrijfswagens.

Sidebars, functionele stootbalken

De functionele sidebars zijn ontstaan uit de behoefte voor extra bescherming van een voertuig. Sidebars zijn metaal constructies die zijn ontwikkeld voor een lange levensduur en hebben als doel auto's, 4x4's of bedrijfswagens te beschermen.
Schokabsorberende sidebars
Soms zorgen sidebars juist voor extra schade, omdat de stugge bevestiging bij een aanrijding het chassis kan bekrassen of vervormen. Er zijn nu sidebars - of stootbalken - die je auto beschermen bij een aanrijding. De sidebars zijn vervaardigd van schokabsorberend buisprofielen en voorzien van energie-absorberende bevestigingssteunen.
Design sidebars
Design sidebars - de naam zegt het al – zijn meer voor de mooi. Deze sidebars zijn echt bedoeld om het uiterlijk van het voertuig te verfraaien. De eisen die aan deze sidebars worden gesteld zijn dan ook compleet anders. Levensduur doet minder ter zake, functionaliteit ook niet. Het gaat om mooi, strak en stijlvol. Vandaar dat deze sidebars voor auto tuning vaak verchroomd zijn. Dat oogt toch net even anders!
Hip en trendy deze sidebars of dorpelbeschermers
De dorpelbeschermers kunnen op elk auto type aangepast worden. Bij een botsing vervormt het profiel en de steunen, waardoor de energie niet wordt doorgegeven aan de carrosserie en het chassis. Dit voorkomt een hoop kosten. Een van onze design sidebars is het ‘hippe zusje’ van de bullbars en meer een sierstrip. Deze verfraait – zoals gezegd - het uiterlijk van de wagen alleen, want … een sierstrip is hip!
Sidebars kopen en monteren?
Sidebars kopen is één, maar monteren is weer een andere stap. Bij Trendy Auto zijn beide mogelijkheden een optie. Sidebars kopen kan snel en gemakkelijk door deze online te bestellen (check hier ons assortiment) .). Langskomen in de winkels kan natuurlijk ook, wij hebben diverse dealers in het land. Het is mogelijk bij deze dealers een afspraak te maken voor montage. De prijzen hiervoor staan vermeld op de pagina montage .
Deel artikel via:

© Trendy Auto | Techniek & Design door Connective Power B.V.
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt trendyauto.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren