Nieuws archief
Geplaatst op 13 September '11

Zonnekleppen voor bedrijfswagens

Aerovisor is een minder bekende en een luxere naam voor een zonneklep. De letterlijke vertaling van Aerovisor is luchtvizier. Waarschijnlijk heeft u bij het woord luchtvizier heel andere ideeën dan dat dit een zonneklep is, maar toch is ooit deze naam in gebruik genomen als Engelse vertaling en wordt nu veelvuldig gebruikt als vakjargon bij bedrijven en garages. Ook wordt de naam voorspoiler weleens gebruikt omdat de zonneklep toch wel iets wegheeft van de “gewone” spoiler die achterop auto’s gemonteerd wordt.

Materiaal

De zonneklep wordt gemaakt van PUR, dit is een afkorting van Polyurethaan. Dit materiaal is hardschuim wat in een mal wordt gespoten. Na uitharding wordt de zonnenklep netjes afgewerkt en in de primer gezet, zodat de zonneklep spuitklaar is. Zonder verdere bewerking kan hij dan meteen in de door u gewenste kleur gespoten worden.

Waarom een zonneklep?

Waarom zou u een zonne klep op uw voorruit monteren? De zonneklep wordt bovenaan de voorruit gemonteerd en neemt ongeveer 15 cm van de voorruit in beslag. Dit betekent dat wanneer de zon schijnt u minder last heeft van het felle licht. Ook wordt de aanblik van uw auto een stuk verfraaid. Het geeft meteen meer uitstraling en “body” aan uw auto.
Wij hebben zonnekleppen in het assortiment voor de volgende types bestelwagens: Mercedes Vito, Renault Trafic, Nissan Primastar, Opel Vivaro en de Volkswagen T5.
Montage, gemakkelijk te doen!
Wanneer u een zonneklep besteld wordt al het benodigde montagemateriaal erbij geleverd. Het enige wat u zelf thuis moet hebben is een 9 mm boor en wat zware gewichten om de zonneklep na montage op zijn plek te laten drogen. Na montage is het verstandig om +/- 8 uur niet met uw auto te rijden, zodat de lijm goed kan drogen. Ook wordt aanbevolen om 48 uur geen gebruik te maken van een wasstraat. Door u aan deze adviezen te houden heeft u het beste resultaat en zal u het langst plezier hebben van uw aangekochte zonneklep.
Het kopen van een zonneklep kan snel en gemakkelijk online of kan in één van onze winkels. Wij verwijzen u naar de pagina dealers voor adressen, openingstijden en prijzen!
Deel artikel via:

© Trendy Auto | Techniek & Design door Connective Power B.V.
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt trendyauto.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren